hits

Nydelige søtpotetlopmer

  • 02.02.2018 kl. 16:00

Processed with VSCO with a5 preset

Tro det eller ei, men dette var faktisk mitt først forsøk på å lage lomper. Ikke bare lomper, men søtpotetlomper. Jeg elsker søtpotet og ville derfor teste det ut med denne grønsaken først. Det vanlige er jo å bruke poteter. Dette er altså en liten vri på den vanlige potetlompen. Resultatet ble overraskende bra i om med at dette var min første gang. Jeg kommer garantert til å lage de igjen snart!


- Dette trenger du til to store lomper -
♥ En medium stekt søtpotet ♥ Valgfritt mel ♥ Ca. en ts salt

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

- Slik lager du lompene -

1) Skrell av skallet på søtpoteten. Finn deretter fram en bolle. Bruk en gaffel til å mose søtpoteten til en stappe. Deretter finner du fram melet du vil bruke og tilsetter det til deigen ikke klistrer så mye. I startet kan du bruke noe å røre med, men etterhvert er det best å bruke hendene.

2) Når deigen ikke er fult så klissete (skader ikke om den er litt), strør du litt mel på kjøkkenbenken. Mitt tips er å ha et bakepapir under så det ikke klister seg noe på benken. Kna deigen litt før du deler den i to like store deler. Først kan du bruke hendene til å forme dem. Etterhvert er det lurt å bruke en kjevle slik at de blir jevne, og passe tykke etter ønske.

3)  Når lompene er ferdig formet, tar du fram en panne og setter den på medium varme. Stek dem på begge siden til de blir gjennomstekt og får lysebrune flekker på seg. Her handler det om å være tålmodig slik at de ikke blir overstekte. Ingen vil vell ha brente lomper? Når lompene er ferdigstekte er de klare til bruk. De kan også nytes som de er. På bildene under kan du se hva jeg brukte dem til.

- Håper det smaker!-

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Disse lompene kan brukes til utrolig mye. Bare søk på "lomper", så finner du en haug av muligheter. Er du f.eks. lei av brød til lunsj, så er dette en super erstatning. Du kan f.eks. lage wraps med dem, eller bruke dem som pizzabunn som jeg har gjort her. Det ble utrolig godt! Hehe, hvem skulle trodd søtpotet passet så bra som pizzabunn? Jeg valgte å toppe lompene med pesto, kikkerter, tomater og litt krydder. Etter det stekte jeg dem i ca. 15 min på 225ºC. Vips, så hadde jeg en utrolig god pizza med en liten vri.

🌸Camille

En fargerik og smakfull salat

  • 08.09.2017 kl. 20:15

Hei dere♥ I dag sto jeg for middagen hjemme hos jeg. Jeg fant ut at jeg ville lage noe sunt og godt, og slo derfor til med en salat! Salat er ikke akkurat det beste jeg vet, men når den bare består av de tingene jeg liker best, blir det noe helt annet. Denne salaten inneholder både avocado og mozzerella, og er derfor ganske mettende. Jeg lagde den til søsteren min, mamma og meg, og jeg vil si den passer perfekt for akkurat 3 personer.

Selv om jeg legger ut en oppskrift på en salat her må dere ikke tro jeg spiser sånn hele tiden. F.eks. etter jeg hadde denne salaten i dag spiste jeg både is og sjokolade (må jo kose seg litt på fredagen!) Det handler om å finne en balanse her. Det er selvfølgelig viktig å spise sunt, men du skal kunne kose deg med noe godt i blant! Selv prøver jeg å spise sunt i hverdagene og kose meg mer i helgene med noe godt, men ikke fult så sunt! Jeg mener ikke at usunn mat smaker bedre en sunn mat, tvert i mot faktisk! Jeg elsker grønnsaker, grovt brød, poteter, bær og frukt, men også is, sjokolade, pizza og brownies. Jeg tror dere skjønner hva jeg mener, mat er mat og mat er godt hehe

SALAT MED TOMAT, AVOCADO, MOZZEARELLA OG MYE ANNET GODT...

- WHAT YOU NEED -

♥ En pakke crispisalat ♥ To små avocado ♥ En boks med små tomater ♥ En halv søt paprika ♥ En halv agurk ♥ En pakke med mozzaerella ♥ Salt og pepper ♥ Balsamico

- WHAT TO DO -

1. Vask og kutt opp grønnsakene slik du liker dem.

2. Hel av vannet i pakken til mozzearella en og kutt den opp i terninger.

3. Fin fram et fint fat, og legg først på salaten (det grønne) og deretter resten av ingrediensene.

4.  Hel på balsamico etter eget ønske og krydre til med salt og pepper. 

5. Nytt den fargerike og smakfulle salaten.

♥♥♥

Hva liker du å ha i salaten din?

🌸Camille

Super juicy brownies (vegan, sugerfree, glutenfree)

  • 13.07.2017 kl. 22:00

Hei dere♥ Nå tenkte jeg virkelig det var på tide å dele en ny oppskrift her på bloggen. Denne gangen blir det  en smakfull og ikke minst sunn brownie som også er en av mine favoritter for tiden. Denne brownien er både er både vegansk, glutenfri og sukkerfri. Er du glad i mørk sjokolade som jeg er er denne virkelig å anbefale da kakaosmaken er veldig dyp og sterk. Kaken er skikkelig saftig i tillegg. Håper den vil falle i smak hos noen av dere.

Ingredienser:
🌹 4 dl bokhvetemel (fullkorn) 🌹 1 dl havre 🌹 2 dl kokosnøttblomstsukker 🌹 1 dl sukrin gold 🌹 1 ts salt 🌹 1 ts bakepulver 🌹 4 dl vann 🌹 1 dl olje

Nyttig tips:

Kokosnøttblomstsukker kan være litt vanskelig å få tak i, men da er det bare å bruke sukrin gold. Hvis du gjør det bør du øke til 4 dl, da sukrin gold ikke er like søtt som kokosnøttblomsukker. Jeg brukte kun 3 dl sukin da jeg lagde dem i dag siden jeg ikke hadde koksnøttblomstsukker tilgjengelig. Kaken blir forsatt god (søt nok for meg ihvetfall), men ikke like søt som sist jeg lagde den med kokoksnøttblomsukkeret. Øk derfor mengden sukin gold om du ikke bruker andre sukkeret :)

Trenger du ikke å ha brownien glutenfri kan du selvfølgelig bytte ut bokhvetemelet med et annet grovt mel.

Fremgangsmåte

1) Sett ovnen på 180°C. Finn fram en langpanne eller kakeform og dekk den med bakepapir.

2) Finn fram en bolle, bland sammen alle de tørre ingrediensene og tilsett så olje og vann.

3) Hel røren over i langpannen/ kakeformen og spør røren jevnt ut.

4) Sterk kaken i 30 min. La den stå og bli litt kald (kommer an på hvordan du liker den) og nyt den!

Håper det smaker!

🌸Camille

Gulrotsuppe med en vri

  • 27.03.2017 kl. 19:00

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Hei dere! På skolen i dag var nesten det eneste jeg klarte å tenke på hvor mye jeg gledet meg til å lage denne suppen når jeg kom hjem. Jeg har prøvd meg ut på en del forskjellige supper i det siste, men denne gulrotsuppen er garantert favoritten min til nå. Jeg ville derfor dele denne oppskriften med dere. Sist jeg lagde den bruke jeg ikke gulerøtter, men poteter og det var veldig godt det også. Dette er altså en basic oppskrift hvor du står fritt til å bruke akkurat de grønnsakene du har lyst på eller har liggende. Nøkkelen er bare denne kokosmelken, så lenge du har med den blir suppa utrolig god spør du meg!

I det siste har jeg begynt å bruke mye kokosmelk når det kommer til matlaging. For bare en måndes tid siden var denne ingrediensen helt fremmed for meg. Jeg hadde selvfølgelig hørt noe om det, men aldri selv tenkt på å bruke det. Nå som jeg har tatt det i bruk inn i matlagingen angrer jeg ikke et sekund. Det er en skikkelig god erstatning, spesielt for meg som ikke kan ha så mye melkeprodukter. Poenget mitt her er ihvertfall at når jeg sier "Gulrotsuppe med vri", så er det nettopp denne kokosmelken jeg tenker på. Det er den som gir suppen den fyldige og litt søte smaken, som er nettopp slik jeg liker å ha supper. 

Processed with VSCO

INGREDIENSENE

- En boks hakkede tomater
- En boks kokosmelk
- 3 store gulerøtter
- En mellomstor rødløk
- Oregano (gir masse smak!)
- Salt og pepper

Suppen passer perfekt til 4 sultne personer!

Processed with VSCO

Processed with VSCO

1. STEP

Før setter begynner å gjøre noe setter du ovnen på 275°C. Deretter kutter du grønnsakene i små biter, her valgte jeg å kutte gulerøttene i skiver slik at det skulle gå fortere å steke dem. Ta så fram en form eller et stekebrett og smør det inn med litt olje (her bruke jeg kokosolje, men dette punktet er helt valgfritt) Krydre så grønsakene med oregano (dette gir en utrolig god smak på suppen) og salt og pepper. Sett så grønnsakene i ovnene og rør litt i dem underveis. Vent til grønnsakene kjennes litt myke ut og begynner å få en gyllen farge. Hvor mykere og gylne desto bedre spør du meg, men pass for all del på å ikke brenne dem. Det vill vi ikke ha noe av haha! For meg tok det 30 minutter å steke dem.

Processed with VSCO

Processed with VSCO

2. STEP

Nå tar du fram en kasserolle, heller i både de hakkede tomatene og kokosmelken og lar dette stå å småputre seg litt. Dette er helt valgfritt, men er du som meg og er veldig glad i denne tykke og gode suppe konsistensen, vil jeg på det sterke anbefale deg å blende grønsakene dine i en blender. Da må du også bruke en god del vann til å blende disse grønnsakene etter min erfaring. Det er dette jeg har gjort som dere ser på bildene over. Hvis ikke heller du bare grønsakene sammen med suppen og litt vann (avhengig av hvor tykk du vil ha den). Det funger fint det også! Før du server den kan det også være lurt til å smake til med litt krydder, og vips så er suppen ferdig. Dette er en mild, god, fyldig og ikke minst sunn suppe som jeg tror vil falle i smak hos de fleste :)

Processed with VSCO

Noen andre som er veldig glad i supper og kunne tenkt seg å lage en?

Saftige og næringsrike kokoskuler

  • 24.01.2017 kl. 17:30

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

You will need this:

♥ 3 dl havre & 3 ss chiafrø 

♥ 0,5 dl peanøttsmør

♥ En ts vaniljesukker*

♥ En skvett mandelmelk*

♥ 3 ts kakaopulver

♥ 0,5 dl sukrin gold*

♥ Litt kokosmasse

NOTE: Jeg fikk inspirasjon av noen oppskrifter som jeg fant på lyngstadernæring.no. Denne oppskriften gir deg ca. 20 små kuler, avhengig av hvor store du velger å lage dem. Vaniljesukker kan sløyfes, mandelmelk kan erstattes med en annen melk og det samme med sukkeret. Du kan også ta i mer sukker avhengig av hvor søt du liker å ha det. Selv synes jeg de var søte nok, men ta gjerne i litt ekstra sukker hvis du føler for det :) Husk også på at hvis du bytter ut sukrin med vanlig røresukker, vil ikke denne desserten bli like sunn. Dette sier seg kanskje litt selv.

Processed with VSCO with hb1 preset

This is what you have to do:

Finn fram en bolle, bland så sammen havre og chiafrø i denne. Deretter finner du fram en kjele og lager sjokoladesausen ved å blande sammen alle de andre ingrediensene. Denne sjokoladesausen skal være ganske tykk, men ikke for tykk heller. Derfor kan det være lurt å spe på med litt melk. Pass på å ikke varme den for lenge og helst på en svak varme, da den lett kan brennes. Etter det heller du sjokoladesausen over i bollen og blander den godt sammen med de tørre ingrediensene.

Nå må du bare vente på at deigen er avkjølt. For meg tok det ikke så lang tid, men hvis du vil at det skal gå fortere kan du bare sette den litt inn i kjøleskapet. Når deigen er avkjølt tar du fram litt kokosmasse og bruker dette til å rulle noen små kuler med. Det kan fort bli litt klissete, så et tips kan være å bruke et litt brett til å rulle dem på og en plastikkpose på hånden. Når de er ferdige vil jeg anbefale og bevare dem i en tett boks i kjøleskapet. De smaker best når de er kalde og fått satt seg litt. Vent et par timer og så kan de nytes. Håper det smaker :)

De er farlig gode, lagde de på søndag og har allerede spist opp over halvparten av dem!

Sunne sjokoladelapper

  • 08.01.2017 kl. 18:00

Dette trenger du til 2 porsjoner, 9 små lapper:

♥ 1 dl Lettkokte havregryn

♥ 1 dl Hirseflak (eller mer havre)

♥ 1/2 ts Fiberhusk* (eller bakepulver)

♥ En klype kardemomme og kanel*

♥ 2 små ss Kakaopulver

♥ 2 ss Sukrin gold* (annet sukker)

♥ 2 mellomstore egg

♥ En skvett med melk

Slik lager du dem:

Bland først alle de tørre ingrediensene i en bolle. Klekk så de to eggene og spe på med melk til du får en passe tykk røre. Det er viktig at røren ikke blir for løs, da det kan bli vanskelig å steke dem. Når man steker lapper skal røren være ganske tykk, så pass på at du ikke heller i for mye av melken. Jeg bruker forresten laktosefri melk, men det er akkurat det samme hvilken melk du velger å bruke.

Etter du har blandet ingrediensene sammen, tar du fram en stekepanne og litt smør eller olje til å steke med. Dette kan du velge selv. Jeg bruker vanligvis olje, men når jeg lagde dem i dag prøvde jeg med smør og begge deler fungerer like fint. Synes ikke det gjorde så mye med smaken heller. Deretter legger du noen små klatter på stekepannen (hvor mindre de er, jo lettere er det å steke dem), og steker dem jevnt på begge sider. And that`s it! Håper det smaker.


Som jeg sa i går hadde jeg tenkt litt på om jeg skulle begynne å legge ut litt oppskrifter på bloggen. Jeg har bestemt meg for å gjøre det en gang i blant. I dag ble det denne oppskriften på noen skikkelig gode og sunne sjokoladelapper. Bestemor og jeg spiste disse til lunsj i dag. Det ble 4 til henne og 5 til meg haha! (heldigris). Jeg spiser disse flere ganger i uken, og siden de er så gode så måtte jeg bare dele oppskriften min med dere. Og dere, gjett hvem som kom seg til treningsenteret i dag. Meg, haha! Hadde ikke trent på over 2 uker så det var virkelig på tide.

Hva synes dere om denne oppskriften, kunne dere tenkt dere å prøvd den ut?

Camille Pettersen

Hei, mitt navn er Camille Pettersen og jeg er en 18 år gammel jente fra Kristiansand. Her kan du lese om min hverdag og ting jeg interesserer meg for. Jeg blogger om alt fra foto, mote, skjønnhet og tips til litt mer personlige innlegg.

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no