hits

Er det mulig å bli tilfreds med utseendet sitt?

  • 19.07.2017 kl. 22:00

Vi ble alle født med vårt egent unike utseende. Noen er lave, mens andre er høye. Noen har mørkt hår, mens andre har lyst hår. Noen har brune øyne, mens andre har blå øyne. Når vi ser oss i speilet kan vi se trekkene til foreldrene våre, enten det er moren din sine øyne, eller faren din sin nese. Er ikke dette utrolig vakkert. Likevel er dette unike utseende vi ble født med noe vi begynner å tvile på. I den yngre tiden av barndommen, vår, var det ikke noe vi tenkte over, men så kom tenårene og like etter ungdomsårene. Her fikk vi plutselig et stort press utenfra. Nå måtte vi alle nå det perfekte idealet uten å vite sannheten om at det egentlig ikke fantes. Faren din sin nese ble plutselig ikke bra nok, den ble både for stor og for lang. Du begynte å tvile, ikke bare på utseendet ditt, men også på deg selv.

Når du ble myndig bestemte du deg for å legge deg under kniven. Dette gjorde du uten å tenke noe som helst over det på forhånd. Du fikk nesen du mente ville hjelpe deg å nå det perfekte idealet, men sluttet du å tvile på deg selv? Neppe. Du begynte å se flere ting du mente var "feil" på deg selv. Plutselig ble ikke puppene store nok. Overleppen din ble for tynn. Sinnarynken i pannen måtte vekk. Operasjon på operasjon, flere sprøyter med Restylane og Botox, og her sitter du i dag og fortsetter å tvile på deg selv. Dette er ikke greit! Så når kan vi egentlig gjøre oss tilfreds med utseendet vårt? Dette er et spørsmål jeg ofte tenker over.

Gjør for all del hva du vil med utseendet ditt. Du bor i din egen kropp og det er du som bestemmer over den. Vi lever også bare en gang, så hvorfor kan vi ikke gjøre akkurat hva vi har lyst til? Men. Men vær så snill og tenk deg nøye om før du velger å endre på noe angående utseendet ditt. Les opp de 5 spørsmålene nedenfor. Dette er noen veldig dype spørsmål og jeg mener på ingen måte å trykke ned på deg som allerede har endret på noe, men til deg som nå vurderer å endre på noe, still deg disse spørsmålene og tenkt nøye over dem og svarene mine. Kanskje et lys går opp for deg og du ser noe du ikke gjorde før?

  1. Vil du ha det bedre med deg selv etter du har forandret det du ville forandre på? For meg er kanskje dette det viktigste spørsmålet å tenke over. Se for deg at du har fått det du ønsket deg, er du helt sikker på at dette vil hjelpe? Vil du føle deg mer komfortabel og selvsikker. Hvis så, gå for det, men hvis du tviler så se på det neste spørsmålet.
  2. Kan det være noen tanker som bare må jobbes med angående ditt syn på din egen kropp? Kanskje, bare kanskje puppene dine ikke er så små som du innbiller deg. Nesen din er kanskje ikke så stor som du tror heller. Du tenkte aldri på at leppene dine var små før, du elsket dem og smilet ditt, så hvorfor tenker du plutselig på det nå? 
  3. Hvordan vil resultatet se ut om 30 år? Denne er virkelig verdt å tenke over, spesielt når det kommer til plastisk kirurgi. Vi er vel alle helt klare over at hvis vi endrer på noe kroppen vår, så vil ikke resultatet forbli det samme livet ut? Dette betyr at du opp gjennom årene må foreta denne samme operasjonen flere ganger, som igjen fører oss over til neste spørmål.
  4. Er dette noe som er verdt å sette tid og penger i? Velger du å ta f.eks. Restylane, og blir fornøyd med resultatet så vil du nok fortsette med det også? Du må ta Resylane om og om igjen for å kunne beholde det du ser på som "drømmeleppene". Etter en par år med Restylane snakker vi om en ganske stor sum med penger. Det samme gjelder Botox og selvfølgelig plastisk kirurgi.
  5. Vil barna dine også forandre på det du forandret på da du var ung? La oss si at du velger å forandre på nesen din i en ung alder, når du blir voksen velger du å få et barn. Barnet vokser opp og stiller deg dette spørsmålet "Mamma, hvorfor har jeg ikke den samme nesen som deg?". Hva skal du svare barnet ditt, dette er virkelig er noe å tenke over hvis du skal ha barn en gang i framtiden.

Til slutt må jeg bare si at jeg ikke har NOE SOM HELST IMOT folk som velger å endre på utseende sitt. Jeg er selv en brunette som farger håret blondt jevnlig. (Ikke at det kan sammenlignes helt med plastisk kirurgi, Botox og Restylane.) Det er noe som får meg til å føle meg mer komfortable og tilfreds med meg selv. Jeg liker å være blondt, det gjør med glad og lykkelig. Det handler altså om å ta de rette valgene for deg selv, men samtidig være bevist på de valgene man tar. Det skal heller ikke være slik at det er noe du føler at du må gjøre siden alle andre gjør deg.

Vær deg selv, og hvis du ikke helt vet hvem du er eller vil være, jobb med å finne ut av det. Se etter de de tingene du liker ved deg selv framfor de du ikke liker. Nå tenker jeg ikke bare på utseende ditt, men deg, personligheten din og det som ligger inni deg. Utsende skal jo egentlig ikke ha noe å si, selv om det dessverre ofte blir framstilt slik i dagens samfunn. Det er den DU ER som har noe å si! Som jeg skrev på begynnelsen av innlegget, du er unik. Psykisk helse er også utrolig viktig. Har man det bra med seg selv psykisk blir man automatisk med tilfreds med hvordan man ser ut. Det kan ta sin tid, men en dag vil du kunne gjøre deg tilfreds med utseende ditt eller i hvert fall mer tilfreds en det du var før.

🌸Camille

4 Kommentarer

Hege Kristin

19.07.2017 kl. 22:36
så bra skrevet! <3

Camille Pettersen

20.07.2017 kl. 08:45
Hege Kristin: Tusen takk <3

Victoria Larsen

19.07.2017 kl. 23:21
Kjempe flott skrevet! :-)

Camille Pettersen

20.07.2017 kl. 08:45
Victoria Larsen: Tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

Camille Pettersen

Hei, mitt navn er Camille Pettersen og jeg er en 18 år gammel jente fra Kristiansand. Her kan du lese om min hverdag og ting jeg interesserer meg for. Jeg blogger om alt fra foto, mote, skjønnhet og tips til litt mer personlige innlegg.

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no