hits

Sliter du med fett og tørt hår?

  • 14.03.2017 kl. 21:00

Hei, sliter du med fett og tørt hår til tider? Slapp av du er ikke alene. Mitt hår har gått gjennom veldig mye, for bare en måneds tid siden farget jeg og bleket det flere ganger (les mer om hva som skjedde her). Etter alle disse behandlingene merket jeg at håret ble mer slitt og tørt enn det har vært ellers. Nå har jeg naturlig bunt/ mørkeblondt hår og har stripet det i to år snart, så det sier vell det seg litt at håret ikke er helt som det pleide å være. Likevel har jeg klart å bevare mye av det "opprinnelige". Jeg har alltid hatt mykt og glatt hår og det har jeg selv nå etter alle disse behandlingene. Hvordan jeg har klart dette er takket være noen supre og geniale tips som jeg har tatt i bruk. Disse tipsene har hjulpet meg masse og det er derfor jeg har lyst til å dele dem med dere i dette innlegget.

Klipp vekk de slitte tuppene dine: Selv jeg må si at jeg hater dette tipset, men det er så sant! Klipper man ikke vekk de slitte tuppene sine vill det begynne å "spise deg oppover" og du vil ende opp med sprøe og splittede hårstrå. Dette er vel noe ingen har lyst på eller hva? Klipp derfor vekk til slitte tuppene når det trenges, trenger nødvendigvis ikke være mer en 1 cm (kommer an på hvor lenge det var siden sist du klippet deg og hvor slitt håret ditt er), og håret til vil takke deg senere. Bokstavelig talt! Jeg er virkelig ikke glad i å klippe håret mitt ettersom jeg liker å ha det så langt, men når jeg gjør det ser jeg hvor mye friskere og sunnere det ser ut. Jeg elsker den følelsen selv om det betyr at jeg får litt kortere hår, men på den positive siden ser håret mye fyldigere ut og det er også noe jeg synes ser veldig fint ut.

Bilde tatt rett etter alle behandlingene jeg hadde hatt på håret mitt. Her hadde jeg også klippet det et par cm.

Vask håret ditt sjeldnere: Det aller viktigste og kanskje det mest åpenbare, er å ikke vaske håret ditt hver eneste dag. Jeg mener det når jeg sier dette, for dette er faktisk noe av det verste du kan gjøre med håret ditt. Det eneste du gjør er å tørke håret ditt ut for alle de naturlige oljene som allerede finnes i håret ditt. Du ender derfor opp med et tørt og livløst hår som i tillegg til alt dette blir veldig fort fett. Hvor kjedelig er ikke det! Jeg skjønner at det er fælt å gå rundt med fett hår. Jeg hater virkelig den følelsen. Selv jeg kan bli flinkere når det kommer til akkurat dette punktet. Jeg vasker det hver tredje dag, men noen ganger går det kun to ganger i mellom. Har veldig lyst til å til å bli litt flinkere. Målet mitt er å vaske det hver fjerde dag, men dette er noe jeg nesten må ta litt gradvis. Jeg anbefaler egentlig alle å gjøre det slik. Vasker du det hver dag, kan du først venne deg til å vaske det hver andre dag, så tredje osv.

Ta i bruk hårsveiser, men på riktig måte: Hvis du sliter med fett hår en dag kan en hårsveis bokstavelig talt redde dagen din. Når håret er fett er det også mye enklere og style håret og du trenger ikke bruke haugevis med hårspray, noe som i seg selv ikke er særlig bra for håret. En ting som er viktig å huske på hvis du vill ta ekstra godt vare på håret ditt er for det første å ikke ha for stramme hårsveiser, det sliter veldig på håret ditt, og for det andre burde du passe på hvilke type strikk du bruker. Stikk som har metallskjøte har nemlig en tendens til å hekte seg fast i håret og sliter derfor også veldig på håret. Selv er jeg veldig glad i disse invsibobble stikkene som dere ser at jeg har på meg på bildene under. Disse bruker jeg så og si alltid når jeg skal gjøre noe med håret mitt. Her ser dere forresten to av mine go to hairstyles.

Processed with VSCO with hb1 preset

Hestehale, en genial og enkel løsning når du har et to - tredagers fett hår. Nå er jeg ikke så gald i å ha håret opp hele tiden, men noen ganger når håret er skikkelig fett, er dette garantert den beste måten å skjule det på.

Dette er helt klart favoritthårsveisen min. Dere som har fulgt bloggen min en stund har kanskje allerede fått det med seg? Du ser put togheter selv med et hår som ikke er vasket på flere dager. Anbefaler virkelig denne hårfrisyren til dere som sliter med fett hår og har lyst til å skjule det på en fin måte♥

Bruk tørshampoo når håret virker fett: Tørshampoo er et must for deg som sliter med fett hår. Dett er min livredder i hverdagen, og jeg skjønner virkelig ikke hvordan jeg kunne klart meg uten den. En ting du kan gjøre for å få enda bedre effekt av tørshampooen, noe jeg nylig fant ut av, er faktisk å spraye det i før du legger deg. På denne måten vil håret få tid til å trekke inn produktet og når du våkner vill du for det første ikke ha denne hvite skillen i håret ditt, ingen liker vell den eller hva? For det andre vill håret virke mye freshere enn det det var dagen før da du egentlig skulle ha vasket det. En ting du må passe på når du tar i tørshampooen, er å ikke massere den inn ALT for mye, da mister denne sprayen sin hensikt og håret ditt vill ende opp med og se mer fett ut. Dette er i hvert fall min erfaring med mitt hår etter å ha brukt tørshampoo i flere år :)

Bruk gode hårprodukter: Dette punktet sier kanskje seg også litt selv, men det er å investere i noen gode hårprodukter. Prøv å unngå de som inneholder stoffer som sulfatt, silikon og parabener. Dette er stoffer som tørker ut håret ditt og kan irritere hodebunnen din i lengden. Mange (ofte billigere) hårprodukter inneholder disse stoffene. Selv merker jeg at håret ikke føles like bra når jeg bruker de litt billigere hårproduktene som man får kjøpt på matbutikken. Jeg kunne fint bruke dem før, men nå som håret mitt har gått gjennom all den blekingen gjør disse hårproduktene ingenting annet enn å få det til å virke mer slitt og livløst ut. Selv kjøper jeg alt av hårprodukter på blivakker.no, her får jeg takk i mange gode hårprodukter til en veldig grei pris// Ikke sponset.

Processed with VSCO with a5 preset

For dere som skulle lure er dette to av min favoritt shampoo og balsam, jeg har prøvd mye annet blant annet moroccanoil, men ingen kan sammenligne seg med disse to hårproduktene spør du meg :) Jeg er dessverre tom for dem må, så må bestille mer snart!

Vask håret på riktig måte: Når du vasker håret ditt med shampoo og skal til å massere det inn hodebunnen, pass på at du ikke bruker neglene dine. Dette sliter veldig på hårstråene dine og etter egen erfaring er dette noe som gjør at du kan miste en del hår når du dusjer. Ingen vill vel det eller hva? Det er viktig å massere håret ditt, det stimulerer hodebunnene noe som blant annet får håret til å vokse ut fortere, men bruk fingertuppene og ikke neglene. En annen ting som er viktig å huske på er når du skal ta i balsam, er å passe på at du ikke tar dette over hodebunnen. Hodebunne har allerede disse naturlige oljene og trenger derfor ikke bli tilført noe mer. Hvis du gjør det kan du fort ende opp med et hår som viker veldig "grissete" og fett. Balsam er viktig for å tilføre fuktighet i håret, men bruk det kun i lengden. Det er her håret har mest behov for det.

Bruk mindre varme på håret: Dette er vel noe de fleste av oss jenter kan bli flinkere til, i hvert fall jeg haha! Jeg synes egentlig ikke det sliter så mye på håret så lenge man bruker en god varmebeskyttelse spray og/ eller litt hårolje før føning eller retting av håret. En annen ting som er viktig, er å ha rettetangen og føneren på den svakeste varmen. Det kan ta litt lengre tid, men til gjengjeld vill håret bli mye mindre slitt i lengden. Et annet tips når det gjelder føning av håret er å ikke føne det rett etter du har vasket det, men vente til håret et nesten tørt (forsatt litt fuktig), da unngår du å bruke mye varme på håret. Etter det går du fort over håret med føneren, husk å avslutt med litt kaldluft. Dette lukker skjellaget noe som får håret til å virke mindre frizzy og gjør håret både myke og glattere. Garantert et av favoritttipsene mine på denne listen♥

Lærte du noe nytt, eller har du hørt alle tipsene fra før av? Hvis du har noen flere tips, så skriv dem gjerne i kommentarfeltet. Hva synes dere forresten om slike tips - innlegg, yay og nay?

6 Kommentarer

Pernille

14.03.2017 kl. 21:38
Så mange fine tips!

Camille Pettersen

14.03.2017 kl. 21:42
Pernille: Tusen takk <3

Tanja Amanda Höglund Pettersen

15.03.2017 kl. 00:27
Takk for flotte tips :)

Camille Pettersen

15.03.2017 kl. 14:48
Tanja Amanda Höglund Pettersen: Bare hyggelig :)

Victoria

15.03.2017 kl. 00:31
Takk for kjempe gode tips! :)

Camille Pettersen

15.03.2017 kl. 14:50
Victoria: Bare hyggelig :)

Skriv en ny kommentar

Camille Pettersen

Hei, mitt navn er Camille Pettersen og jeg er en 18 år gammel jente fra Kristiansand. Her kan du lese om min hverdag og ting jeg interesserer meg for. Jeg blogger om alt fra foto, mote, skjønnhet og tips til litt mer personlige innlegg.

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no