hits

Min erfaring/tips som blondine

  • 14.06.2016 kl. 16:11

Jeg må begynne dette innlegget med å si at det er basert på egne erfaringer og mine helt ærlige meninger. Alle frisørtimene og produktene som nevnes er noe jeg selv har investert penger mine i. Så tilbake til overskriften, jeg skal begynne med å fortelle litt om bakgrunnen til at jeg i dag er en blondine: 

For dere som ikke vet, så er jeg naturlig en brunette. I fjor på bursdagen min bestemte jeg med for å gjøre noe nytt med håret. Jeg hadde aldri farget det før og bestemte meg derfor for å prøve sånn ombre, hvor man KUN farger den nederste delen av håret. Jeg tenkte at dette ikke ville bli en så stor forandring, men da jeg kom ut av frisøren var HELE håret mitt oransje! Frisøren min hadde visst ikke forstått hva ordet ombre betydde, selv om jeg viste bilder av det. Jeg bestemte meg derfor for å gå «all blonde» og var så heldig å fikk en ny frisørtime gratis. Håret så bedre ut, men det var ikke helt som jeg ønsket, så prøvde derfor en annen frisør hvor jeg ble veldig fornøyd å har gått til siden. Her ser dere noen bilder at slik håret mitt ser ut i dag, de er ikke redigert. Bildet til venstre var før jeg klippet det:

Jeg har vert blondine i litt over et år nå og trives veldig godt med det. På veien som blondine har jeg tatt med meg mange gode tips (noen har dere sikkert hørt før) og jeg har derfor tenkt å dele de med dere:

Gå til en frisør som virkelig vet hva de holder på med: Okei, for meg har dette vært en av de viktigste punktene. Jeg vil anbefale alle å oppsøke en frisør som virkelig kan sakene sine. Jeg sier ikke at noen frisører er dårligere enn andre, men at de er flinke på ulike områder.

Bruk de riktige produktene: Jeg vil anbefale alle blondiner å bruke lillashampoo minst en gang i uka, man trenger ikke stripe håret flere ganger for å få vekk gulfargen! Når det kommer til en god lillashampoo så er Fudge sin utrolig effektiv, denne tar virkelig tak i problemet! Må også nevne fudge sin Hothed Violet, dette et fantastisk produkt som alle blondiner der ute burde prøve. Denne får virkelig fram kaldfargen i håret. Bruker denne vær gang jeg vasker håret mitt. Dette er en slags fuktiggivende mousse som du tar i når håret når det er vått. Denne er også varmebeskyttende, så denne er perfekt å bruke før man føner håret sitt.

Nå får tiden bruker jeg en lillashampoo fra BigSexyHair som er mer beregnet for hverdagslig bruk. Denne er utrolig fuktigsgivende samtidig som den hjelper med å dempe gulfargen i håret. Må bare si at den kan virke litt flytidene i konsistensens, men den skummer veldig godt. Den gjør heller ikke håret mitt så flokete eller frizzy, noe som har vert et stort problem for meg! I tillegg til denne anbefaler jeg balsamen som hører til, denne gjør håret mitt utrolig mykt!

Processed with VSCO

Vask håret sjeldnere: Okei, denne jobber jeg fortsatt litt med. Jeg prøver å vaske håret mitt vær tredje dag, men hender ofte at det blir ande vær dag. Å vaske håret ofte gjør at fargen falmer av fortere og ser mer livløst ut. Det å vaske håret sjeldnere kan derfor være en god løsning, i begynnelsen kan det være vanskelig, men så lenge man har en god tørrshampo (noe som også er greit for å skjule etterveskten) blir ikke håret så fett.

Bruk mindre varme på håret: Det er ikke bare vasking av håret som falmer fargen på håret, men også bruk av varme, f.eks. rettetangen. Min erfaring er at så lenge man har den på den laveste temperaturen og bruker en god varmebeskyttende spray, så holder fargen seg ganske greit. Jeg vil likevel anbefale alle å ikke bruke så mye varme ettersom det sliter en del på håret.

Få i deg nok vitaminer og mineraler: Når man skal bleke håret er det viktig at det er sunt og sterk, det er derfor viktig å få i seg alt av vitaminer og mineraler man trenger. Vitaminer som A, B6, folat, B12 og C + mineraler som kobber, sink og jern skal ha god effekt på håret. Sørg derfor å få i deg nok av disse, det får man gjennom et sunt og variert kosthold. Hvis man er usikker på om man får i seg nok av det man trenger, så kan man ta kosttilskudd. Dette noe jeg selv gjør og er veldig fornøyd med.

Har dere hat en dårlig erfaring hos frisøren en gang? Hva synes dere om tipsene?

2 Kommentarer

lisarorvik

14.06.2016 kl. 16:45
Kjempe fine tips :)

Camille Pettersen

14.06.2016 kl. 16:54
lisarorvik: Tusen takk :)

Skriv en ny kommentar

Camille Pettersen

Hei, mitt navn er Camille Pettersen og jeg er en 18 år gammel jente fra Kristiansand. Her kan du lese om min hverdag og ting jeg interesserer meg for. Jeg blogger om alt fra foto, mote, skjønnhet og tips til litt mer personlige innlegg.

Bloggdesign

Søk i bloggen

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no